Tilmeld nyhedsbrev

Bliv medlem

Afholdte arrangementer

Hvornår og hvor

Mandag d. 29. april 2013

Kl. 14.00 - 17.00

 

 

Krøyers Plads
Strandgade 91
1401 København K

 

 

Se kort her

 

 

Skriv eller ring til Mathilde, hvis du har spørgsmål: mvs@dac.dk
T: 2345 0221

Deltagerantal

Max. 70 deltagere
3 deltagere pr. virksomhed

Print  

Dome of Visions på Krøyers Plads
 


Foto: Dome of Visions på Krøyers Plads


Deltagerliste (opdateret 29.04.13)

Hvordan kan vi udvikle storbyerne i fremtiden, så vi imødekommer både dagligliv og klimamålsætninger? Det skal Dome of Visions på Krøyers Plads være med til at finde svar på. Byens Netværk besøger det opsigtsvækkende bygningsværk midt i hovedstaden. 


Krøyers Plads er en af de mest attraktive byggegrunde i hovedstaden. Pladsen inviterer til nytænkning, kreativitet og eksperimenter, der respekterer nutiden og udfordrer fremtiden. Her vil der snart stå en nyopført geodætisk kuppel, en Dome of Visions. Et fuldskala byggeeksperiment, og et moderne ”forsamlingshus” til både byen og byggebranchens interessenter.

Domen er tegnet af arkitekterne Kristoffer Tejlgaard og Benny Jepsen, og NCC opfører den.

Drivhus og træhus
Domen på Krøyers Plads skal undersøge og dokumentere effekterne ved at bygge og bo i en dome, der er et drivhus. Der vil blive opført et træhus i kuplen, og da dette hverken vil blive udsat for vind eller regn, kan det bygges med et minimum af ressourcer. Dome of Visions bliver derfor et forsøg på at inspirere til nye måder at bo på og har samtidigt til formål at indsamle data og finde nye veje til bæredygtigt byggeri og materialeforbrug.

Et hus uden dampspærre
Huset i domen bliver på 60 kvadratmeter i stueplan og 40 kvadratmeter på førstesalen - og så bliver det bygget uden dampspærre. Normalt skal en dampspærre hindre, at opvarmet luft og fx fugt når frem til kolde konstruktioner. Hele pointen i domebyggeriet er, at man opfører et hus i et rum, hvor vind, regn, sne og frost ikke kommer ind, og på den måde bliver dampspærren overflødig.
Samtidig er huset i Dome of Visions hele vejen igennem bygget af træ, hvilket betyder at huset kan ånde. Og det i sig selv afhjælper en række problemer, der typisk opstår i mere traditionelle byggerier.

Læs mere om Dome of Visions her.

Krøyers Plads

NCC købte Krøyers Plads i oktober 2010 og omdanner nu den historiske plads til et attraktivt boligområde med caféliv og spændende udearealer.

De nye boliger på Krøyers Plads bliver de første lejligheder i Danmark, der får tildelt det velkendte Svanemærke. Det skal sikre, at der allerede fra starten af byggeprocessen bliver holdt fast i det fokus på bæredygtighed, der har præget planlægningen og udviklingen af Krøyers Plads indtil nu.

 

Program

 

14.00 

Velkommen v/ Byens Netværk 

14.15

Om Dome of Visions

v/ Martin Manthorpe, NCC Construction

&

v/ arkitekterne Kristoffer Tejlgaard og Benny Jepsen  

15.15 

Om Krøyers Plads
v/ Claus Skytte,
NCC Property Development

16.00 

Netværk og forfriskninger

17.00

Arrangementet slutter 

 

 

Tilmeldingsblanket: 


Kommende
arrangementer

   
27.05.15
Grennessminde
Beskrivelse og tilmelding
 
28.05.15
Rosenborg - byggeopgaver, arkitektur og udsmykning
Beskrivelse

Udsolgt
 

10.06.15
Netværkstur til Viborg
Beskrivelse og tilmelding
 
29.06.15
Banedanmarks nye Trafik Control Center Øst II
Beskrivelse og tilmelding
 
30.09.15-03.10.15
Studietur til Istanbul
Beskrivelse

Udsolgt

 
Arrangementer i støbeskeen

 

 

Nye medlemmer


ByggeKompagniet CPH

Frøslev Træ

Moos

Mogens V. Zeltner

NOVA5 Arkitekter

Årstiderne Arkitekter


Månedens profil

Derfor er Hartvig Consult medlem af Byens Netværk:


”Byens Netværk er den platform, hvor der befinder sig flest aktører fra vores fokusområder. Ydermere er det her, vi kan bidrage mest muligt til de øvrige medlemmers ejendomsporteføljer. Det er samtidig også hos Byens Netværk, at vi finder fagrelevant information gennem kollegaer og inspiration til fremtidige fokusområder”.