Tilmeld nyhedsbrev

Bliv medlem

Afholdte arrangementer

Hvornår og hvor

Mandag d. 3. september 2012 kl. 15.00 - 18.00

 

 

Ørestad Skole
Arne Jacobsens Alle 21
2300 København S

 

 

Se kort her

 

 

Kontaktpersoner:

Byens Netværk:
Mathilde Schjerning
mvs@dac.dk
M: 2345 0221

Bygherreforeningen:
Hanne Ullum
hu@bygherreforeningen.dk
M: 5358 6674
 

Deltagerantal

Max. 60 deltagere
2-3 deltagere pr. virksomhed

Print  

Ørestad Skole og Bibliotek
 Arrangementet er lukket for tilmelding. Skriv en mail til Mathilde mvs@dac.dk, hvis du gerne vil på venteliste.

Deltagerliste (opdateret 31.08.12)

Tag med Bygherreforeningen
og Byens Netværk på besøg på Ørestad Skole og Bibliotek – to helt nye institutioner i samme spændende nybyggeri i Ørestad City.

Hør om de politiske visioner, bliv introduceret til selve bygningen, få sat ord på, hvordan de pædagogiske mål honoreres i arkitekturen og få en rundvisning i et spydspidsprojekt for bæredygtighed og særlige læringsformer, som samtidig er det første nye offentlige skolebyggeri i København i 10 år.

Arkitektur med inspiration fra Middelalderbyen Barga
Ørestad Skole og Bibliotek er tegnet af KHR arkitekter, som ønskede at lave en bjerglandsby midt i Ørestad. Arkitekterne fandt inspirationen i den toskanske middelalderby Barga. Resultatet er blevet en bygning fyldt med små torve, terrasser og gyder både inde og ude, hvis rammer inviterer til både tryghed og udfordring. Bygningen er tegnet, så den konstant overrasker sine brugere, og man ved aldrig, hvad der venter rundt om hjørnet.
Indvendigt er skolen forbundet med biblioteket i stueetagen via en stor indvendig trappe, der løber op gennem skolens otte etager.Ørestad Skole
Ørestad Skole minder langt fra om fortidens kommuneskoler. Den nye skole bliver både med sin profil og arkitektur en moderne skole, der indtænker de nyeste læringsformer og undervisningsmedier i en stærk faglig profil.

Skolen er en otte etager høj bygning med en magfoldighed af undervisningsrum, terrasser og værksteder. Da skolen ligger i en tæt bebygget bydel er skolens udearealer placeret alternative steder i forhold til den traditionelle opfattelse heraf. Der er bl. a. uderum på tagterrasser, fælles gårdrum og boldbure langs kanalen. Byggeriet er et spydspidsprojekt for bæredygtighed og er derfor indrettet og bygget i materialer der sikrer lavenergiforbrug.

Københavns Kommune kalder den nye skole for en af kommunens ”profilskoler”, og det betyder at skolen skal være foregangsskole for fremtidige københavnske skoler. Skolen har tre spor fra børnehaveklasse til 9. klasse, i alt 30 klasser, svarende til op til 750 børn.

Ørestad Bibliotek
Ørestad Bibliotek er et kombineret folke- og skolebibliotek indrettet i stueetagen og på første sal af Ørestad Skole, og er bygget med omtanke for de forskelligartede behov, som et moderne bibliotek skal opfylde i dag
Bl.a. kan de besøgende orientere sig ved hjælp af et interaktivt kort med vejviserfunktioner og informationer om dagsaktulle arrangementer, læsetips og meget mere. Biblioteket kan også benyttes udenfor de bemandede åbningstider, hvor der er åbent for selvbetjening frem til kl. 22, alle ugens dage.Sammen med skolen har biblioteket karakter af et videns- og kulturcenter med mange forskellige muligheder og funktioner.
Formidlingen af bibliotekets materiale- og kulturtilbud tager udgangspunkt i en såkaldt virtuel-æstetisk profil, hvor der arbejdes med at gøre bibliotekets fysiske rum interaktive og søge den størst mulige integration af det virtuelle og fysiske bibliotekstilbud.
 

 

Program

 

15.00

Velkommen v/ Bygherreforeningen og Byens Netværk
- samt skoleleder Henrik Carlsen og leder af biblioteket Jakob Lærkes

15.15

Projektet v/Frank Helner Venset, Københavns Kommune

15.30 

Arkitekturen v/Mikkel Bedholm, KHR Arkitekter

15.45 

Rundvisning v/skoleleder Henrik Carlsen og leder af biblioteket Jakob Lærkes

17.30

Forfriskning og networking

18.00 Tak for i dag

 

 

Tilmeldingsblanket: 


Kommende
arrangementer

   
27.05.15
Grennessminde
Beskrivelse og tilmelding
 
28.05.15
Rosenborg - byggeopgaver, arkitektur og udsmykning
Beskrivelse

Udsolgt
 

10.06.15
Netværkstur til Viborg
Beskrivelse og tilmelding
 
29.06.15
Banedanmarks nye Trafik Control Center Øst II
Beskrivelse og tilmelding
 
30.09.15-03.10.15
Studietur til Istanbul
Beskrivelse

Udsolgt

 
Arrangementer i støbeskeen

 

 

Nye medlemmer


ByggeKompagniet CPH

Frøslev Træ

Moos

Mogens V. Zeltner

NOVA5 Arkitekter

Årstiderne Arkitekter


Månedens profil

Derfor er Hartvig Consult medlem af Byens Netværk:


”Byens Netværk er den platform, hvor der befinder sig flest aktører fra vores fokusområder. Ydermere er det her, vi kan bidrage mest muligt til de øvrige medlemmers ejendomsporteføljer. Det er samtidig også hos Byens Netværk, at vi finder fagrelevant information gennem kollegaer og inspiration til fremtidige fokusområder”.